WIE ZIJN WIJ

Wereldvredesvlam Eindhoven

Wereldvredesvlam voor Eindhoven

Onze droom is net zo simpel als ambitieus:

Een eeuwig brandende World Peace Flame in Eindhoven. De weg ernaar toe vinden we even belangrijk zo niet belangrijker.

We hopen dat veel vredesgroepen hierdoor extra inspiratie opdoen. Elkaar blijven ondersteunen bij hun aanvullende activiteiten. Dat groepen die schijnbaar ver uit elkaar zijn door geloof of culturele verschillen, naar elkaar toegroeien door een concreet doel.

 

Het ontwerp, de bouw, installatie en het brandend houden van een Eindhovens vredesmonument. Bovendien zal na het realiseren van een monument dit blijvend dienen als focuspunt voor toekomstige activiteiten op zowel cultureel als educatief terrein.

 

World Peace Flame monumenten

Stel je voor: een eeuwig brandende World Peace Flame in de gemeenschap waar je woont; een vlam die werkt als een bron van inspiratie, mensen verenigt en vrede brengt!

World Peace Flames die branden in monumenten, zijn ontmoetingspunten geworden voor de gemeenschappen waarin ze staan. Lees hier meer over de World Peace Flame monumenten

 

Den Haag

Het allereerste monument van de World Peace Flame werd onthuld op 18 april 2002 in Den Haag.

Lees hier meer

Venlo

De wereldvredesvlam werd op 5 juni 2005 onthuld in het Julianapark achter het Limburgs Museum in een monument van hoop en vertrouwen.

Lees hier meer

 

Memphis

In het National Civil Rights Museum in Memphis in de Verenigde Staten, dient het monument als getuigenis van de moedige stappen naar vrede.

Lees hier meer

 

Snowdonia

Op 31 Juli 2003 werd het eerste monument van de World Peace Flame in het Verenigd Koninkrijk onthuld.

Lees hier meer

Cadzand

Het monument in Cadzand is onthult op 9 mei 2004. De ondernemersvereniging weet vele groeperingen in het dorp hiervoor te enthousiasmeren.

Lees hier meer

 

Riemst Belgie

Een 2,5 m hoog monument met een eeuwig brandende vlam voor vrede. Dat is de wereldvredesvlam in Riemst.

Lees hier meer

 

Byron Bay

De World Peace Flame brandt in Byron Bay, Australië.

Lees hier meer

Nijmegen

In het hart van Nijmegen ss op 7 oktober 2010 de VredesVlam van Nijmegen ontstoken.

lees hier meer

 

Twente

Een vurige wens is gerealiseerd: het verspreiden van vrede in jezelf, in de omgeving van Enschede en in de wereld.

lees hier meer

De World Peace Flame

De World Peace Flame is een symbool van vrede, eenheid en vrijheid.

We geloven in de vrijheid van iedereen om waar dan ook en op ieder moment bij te kunnen dragen aan vrede.

De duizenden mensen die de World Peace Flame hebben aangestoken en brandend houden, zien de vlam als symbool hiervan.

Ons doel is om mensen te inspireren en te laten ervaren dat ieder individueel mens een belangrijke rol kan spelen in het bereiken van vrede op elk niveau in de samenleving.

De World Peace Flame wil haar doelstelling bereiken door educatie en ondersteuning van vredesinitiatieven van de basis. Onze droom is eenvoudig en ambitieus: het ontsteken van een eeuwig brandende World Peace Flame in elke grote stad en besluitvormings-centrum in de wereld. Het is een droom die we vanaf 1999 koesteren toen onze eerste Vredesvlammen op alle 5 continenten werden aangestoken.

Iedere vlam is per vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk gebracht en in Wales samengebracht tot de World Peace Flame. Deze unieke gebeurtenis is mogelijk gemaakt door de steun en welwillendheid van velen, waaronder de militaire luchtmachten van verschillende landen en luchtvaartmaatschappijen die de vlammen naar Engeland hebben vervoerd.

De World Peace Flame brandt op dit moment in duizenden scholen, bedrijven, ziekenhuizen, kerken, tempels en bezinningscentra over de hele wereld. Het aantal World Peace Flames blijft groeien. De vlam wordt aan internationale leiders aangeboden en geïnstalleerd in monumenten en steden over de hele wereld.

Bron: World Peace Flame Stichting

Voor meer infromatie over de Wereldvredesvlam: Lees hier verder

 

Copyright © All Rights Reserved