WPF projecten

Wereldvredesvlam Eindhoven

 

Lente High Tea

 

30 maart 2014

 

Zondag 30 maart 2014 organiseerden we een High Tea. Reeds ruim van te voren was de bijzondere locatie, voorheen kapel, vastgelegd en de specialiste op het gebied van High Tea’s gevonden. Dit leidde tot een mooie zondagmiddag. De High Tea was bedoeld om geld op te halen voor goede doelen. En om de World Peace Flame onder de aandacht te brengen.

Op deze zondagmiddag waren we te gast in het Bezinnings- en Ontmoetingscentrum St. Joseph aan de Geldropseweg 170 in Eindhoven. Een prachtige locatie met veel mogelijkheden. Omdat het weer buitengewoon goed en zonnig was, hebben we alles rondom de thee heerlijk in de tuin kunnen doen. Kortom het was een geweldig mooie middag met een sterk gevoel van saamhorigheid en de wil goede dingen te doen in het belang van mensen die het (veel) minder hebben getroffen dan wij.

Bij het uiteindelijk vertrek gaven veel deelnemers aan beslist de volgende keer weer uitgenodigd te willen worden.

Met dank aan Marianne van Beek van S.B.O. St Joseph, die op haar zondag volledig meedraaide om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Toen zo ongeveer alle veertig bezoekers binnen waren en hun welkomstdrankje hadden genuttigd, gingen we de collegezaal in om te kijken en te luisteren naar het verslag van Dulce en Renée. Zij waren vorig jaar naar de Filipijnen gegaan, na de ramp, om hulp te bieden. Daarbij hadden zij een gift van WPF Eindhoven meegekregen.Dulce en Renée lieten in hun presentatie zien hoe je met weinig middelen toch weer zaken op gang krijgt. Heel mooi. We konden na de presentatie in de binnenruimte nog naar veel foto’s van hun project kijken.

Hierna brak het moment aan waarop we naar de tafels met het vele lekkers mochten gaan. Wietske Kramer had de catering verzorgd. Het was geweldig, zo mooi opgediend, zo lekker, zo divers. Iedereen ging met een bordje vol in de tuin heerlijk zitten genieten. Intussen werd er gezellig met elkaar gekletst. Wat heerlijk om tijdens de hapjes te luisteren naar live muziek. Tom Dicke tekende daarvoor en wel op zijn eigen, bijzondere wijze. Renée (ja, dezelfde als van de presentatie, een veelzijdige vrouw) speelde enkele keren heel mooi fluit terwijl Tom haar begeleidde.

Onze gastheer Wouter Kamphuis had er moeite mee alle gasten weer naar de collegezaal te praten, zo fijn was het in de tuin. De tweede presentatie van deze middag betrof het nieuw te steunen project. De Lunga Foundation, opgericht door Linda-Jane van den Berg, is een eigentijdse stichting die via crowdfunding middelen genereert voor een weeshuis in Zuid-Afrika. (The Farm) Linda-Jane vertelde op zeer persoonlijke wijze hoe ze betrokken was geraakt bij dit weeshuis, hoe het tot een foundation was gekomen en wat men zoal deed voor de weeskinderen. Heel alledaagse, praktische zaken, gericht op veiligheid, gezondheid en scholing. Naast de presentatie hadden Linda-Jane en haar vriend Marco een tafeltje met mooie sieraden, die in Zuid-Afrika waren gemaakt en kersvers in Nederland aangekomen waren. De verkoop liep zeer goed.

Na deze presentatie ging iedereen weer heerlijk de tuin in met ja zeker nog een volgende bordje met van alles wat er maar bij een High Tea hoort, zoals scones en muffins. De enthousiaste deelnemers waren helemaal niet van plan om op tijd naar huis te gaan. Men bleef heerlijk hangen, gesprekken voeren met alle vier de presentatoren van de projecten, naar de muziek luisteren.

 

 

Copyright © All Rights Reserved