ACTIVITEITEN

Wereldvredesvlam Eindhoven

 

High Tea op 30 maart 2014

Zondag 30 maart 2014 organiseerden we een High Tea. Reeds ruim van te voren was de bijzondere locatie, voorheen kapel, vastgelegd en de specialiste op het gebied van High Tea’s gevonden. Dit leidde tot een mooie zondagmiddag. De High Tea was bedoeld om geld op te halen voor goede doelen. En om de World Peace Flame onder de aandacht te brengen.

Op deze zondagmiddag waren we te gast in het Bezinnings- en Ontmoetingscentrum St. Joseph aan de Geldropseweg 170 in Eindhoven. Een prachtige locatie met veel mogelijkheden. Omdat het weer buitengewoon goed en zonnig was, hebben we alles rondom de thee heerlijk in de tuin kunnen doen. Lees meer >>

 

WPF projecten

Medische hulp voor de armsten in India

 

De World Peace Flame Foundation zet zich in om medische hulp te verstrekken aan de armsten in India. Daarmee helpen we mensen die de meest basale zorgvoor-zieningen zelf niet kunnen betalen.

Totnutoe hebben we meer dan 2400 mensen kunnen helpen met medicijnen, operaties, tandheelkundige hulp, brillen en mede door artsen, tandartsen en verpleegkundigen die zich hiervoor kosteloos inzetten.

Daarnaast worden kansarme meisjes in de gelegenheid gesteld om een opleiding als verpleegkundige te volgen, om de zorgvoorzieningen in de locale gemeenschappen structureel te verbeteren.

In de medical camps van World Peace Flame worden sinds 2005 mensen direct geholpen, die anders geen toegang zouden hebben tot zorgfaciliteiten. Waar nodig wordt er vervoer geregeld voor mensen die geen buskaartje kunnen betalen of te ziek zijn om zelf te reizen. Ook krijgen patiënten een voedselpakket en -supplementen mee om ondervoeding tegen te gaan.

Wij kunnen uw steun gebruiken!

Zou u ons willen helpen om dit waardevolle werk te blijven doen? Zo’n medical camp kost slechts € 2,00 p.p. inclusief gratis medicijnen, een oogoperatie kost € 25,00 – € 40,00, een langere behandeling of operatie kost rond de € 100,00 en voor € 160,00 kunnen we een nieuwe verpleegkundige opleiden.

Kerstavond

WPF Fakkeltocht 24 december 2015

 

Sinds enkele jaren doet WPF mee met de Fakkeltocht voor vrede en verdraagzaamheid.

Het vindt plaats op 24 december en start en eindigt op het Wilhelminaplein in het centrum van Eindhoven. Zo'n zesduizend mensen doen bewust mee.

Voordat World Peace Flame Eindhoven samen met de scouting vooraan in de optocht lopen, wordt de eerste fakkel aangestoken met de WPF en met het vredeslicht van de scouting. Doorgaan ontsteekt een wethouder de eerste fakkel. Het vuur verspreidt zich vervolgens over de andere fakkels.

Muziek en andere activiteiten zijn ruim voor aanvang op het podium.

Tegelijkertijd zijn er diensten in de St Catharinakerk en de Studentekapel. De stoet komt langs de St. Catharinakerk. Aansluiting is dus gemakkelijk.

Fakkels zijn o.a. te koop bij de twee kerken en de moskee aan de Willemstraat. Voor verder info zie website: fakkeltochteindhoven.nl

Eindhoven in dialoog

Eindhoven in dialoog

5 t/m 13 november 2015

 

Thema 2015: Samen (w)aardig.

We doen mee met een eigen World Peace Flame tafel, op vrijdagochtend 6 november.

Meld je aan via de website: EindhoveninDialoog.nl

WPF Eindhoven voelt zich heel erg verbonden met Zuid Oost Brabant in Dialoog, doordat zij net als wij voor een betere samenleving zijn. Lees meer >>

Copyright © All Rights Reserved