eerdere evenementen

Wereldvredesvlam Eindhoven

Het neerstrijken van de Wereldvredesvlam

in de Oud Katholieke Kerk, H. Maria Magdalena

 

De Wereldvredesvlam is op 18 september 2013 neergestreken in de Oud Katholieke Kerk, H. Maria Magdalena aan Boschdijk 354, Eindhoven. Samen met de parochie van deze kerk organiseerden wij de feestelijke en vredige ontvangst van de World Peace Flame. Daarom werd iedereen welkom geheten door zowel de kerk als door World Peace Flame Eindhoven.

De vlam werd binnengebracht door Querine Wentink van de World Peace Flame Foundation, waarna het licht van de vlam werd overgebracht naar de spikplinternieuwe mijnwerkslamp, waar het licht 24 uur per dag contiue zal blijven branden. Dit overbrengen van het licht werd gezamenlijk gedaan door iemand van de kerk als van WPF Eindhoven en begeleid door zang en muziek. We konden verder luisteren naar bezinnende verhalen en ook was het goed zingen op bekende melodieën. Alle aanwezigen schreven hun mooiste vredeswens op kaarten, die bestemd zijn voor vluchtelingen.

Op hartverwarmende wijze heeft Pastoor Piet Coemans verteld wat het licht van de vrede voor hem betekent. Zie http://www.okk-ehv.nl/ - nieuwsbrieven – Op Weg – Vrede voor Eindhoven (en alle mensen van goede wil). De meesten van de geïnteresseerden waren voor de ceremonie reeds aanwezig om zich te goed te doen aan soep en broodjes, waardoor er direct een informele sfeer ontstond.

Na de plechtigheid wandelden, die wilden en konden, voor vrede naar het centrum van Eindhoven, naar het 18 Septemberplein. Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd. Dit wordt elk jaar gevierd met o.a. een defilé zie: http://www.stichting18september.nl. Dit jaar in het kader van de ontvangst van de wereldvredesvlam in de Oud Katholieke Kerk, werd door wel parochianen van de kerk als zij die de World Peace Flame een warm hart toedragen meegelopen met het defilé. We mochten met een gelimiteerd aantal van 16 personen meelopen. Dit meelopen met het defilé wordt zeker gecontinueerd. Verrassend was de reactie van kinderen, die langs de kant van de weg, spontaan voor het vredeslicht in de meegedragen mijnwerkerslampen applaudisseerden. Foto’s werden gemaakt door Rob Sponselee en Klaas Vet, leden van fotoclub Ericamera, die gebruik maken van de faciliteiten van het kerkgebouw.

WPF Fakkeltocht 24 december 2013

 

Dit keer werd één van onze WPF Fakkels het podium opgedragen door de pastor van de Oud Katholieke Kerk, Piet Coemans. Door de hevige regenval stonden vlak voor aanvang van de tocht, maar bitter weinig mensen op het plein. Gelukkig werd het droger en kwamen de mensen uit alle schuilhoeken en horeca. Alsnog waren er duizenden mensen op de been.

Zoals de laatste jaren gewoonte is, werden ook nu weer de eerste fakkels op het podium op het Wilhelminaplein aangestoken met het vuur van de Wereldvredesvlam oftewel met het licht van de World Peace Flame. De eerste brandende aangestoken Fakkels waren in handen van de Turkse Consul Generaal en wethouder Torunoglu van o.a. burgerparticipatie, waarna het licht zich rap verpreidde. Altijd weer een magisch gezicht die duizenden fakkels door de straten in de handen van mensen die gaan voor vrede en verdraagzaamheid.

Eindhoven in dialoog

 

WPF Eindhoven voelt zich heel erg verbonden met Zuid Oost Brabant in Dialoog, doordat zij net als wij voor een betere samenleving zijn.

De Dialoog werkt met dialoogtafels kris kris door stad en dorp via een goed, leuk, inspirerend en openhartig gesprek. Al enkele jaren bieden wij al de deelnemers op de Dag van de Dialoog een WPF kaarsje aan, terwijl er ook een WPF kaarsje op de dialoogtafel brandt. We doen tevens met een eigen tafel mee. De naam van onze tafel uiteraard: World Peace Flame.

Lees meer over: Eindhoven in Dialoog op eindhovenindialoog.nl>>

Copyright © All Rights Reserved